Blog

Kik dolgoznak a könyvtárban?

2015.01.15 09:32

Arra gondoltam, fontos lenne írni arról, kik is dolgoznak a könyvtárban, mert sok kérdést kapunk ezzel kapcsolatban. Elsősorban van egy főállású könyvtáros, akit nyilván mindenki ismer. 2014. május óta Szaka Dóri személyében kaptunk segítséget, aki 15 hónapig segíti a könyvtáros munkáját. Ő egy pályázatnak köszönhetően dolgozhat könyvtárunkban. 

Délután 4 óra után minden másnap 2 középiskolás lány segít a könyvkölcsönzésben, ők mint önkéntesek vesznek részt a könyvtár életében, hiszen az érettségihez 50 óra önkéntes munkát kell végezni a diákoknak, ami könyvtárunkban is eltölthető. Ők várhatóan 2015. márciusig tevékenykednek délutánonként. 

Mivel a könyvtári munka itt Nagybajomban alapvetően egy fő könyvtárosra van tervezve, és nekem is van szabadságom és kisgyermekem aki időnként lebetegszik, ezért nagyon jó ha van segítség. Köszönöm Dórinak, Evelinnek, Dominikának a jelenlegi segítséget!

 

R. Vera

Indul

2015.01.15 09:27

Azon gondolkodtam, hogy ha már van "blog" fül a weboldalon, nem ártana írni bele. Ezen a héten óvodások látogatják minden nap könyvtárunkat, és színesítik a mindennapokat. Tavaly óta él ez a kezdeményezés, hogy minden hónap második hetében minden óvodai csoport eljön a könyvtárba, ismerkedik a hellyel, könyvekkel, mesékkel. Ebben a hónapban a színeké a főszerep ezeken a foglalkozásokon, színes meséket, verseket, játékokat játszunk. 

Mivel már a tavalyi tanévben is fogadtunk ovisokat, jó volt látni, hogy a kis elsősök már ismerősként térnek be hozzánk a tanító nénivel. 

 

R. Vera

Első bejegyzés

2014.07.08 14:02

Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.